Administratiekantoor Bureau van Rooy

Voor uw financiële administratie een reikende hand!

Subsidie aanvragen

Heeft u recht op subsidie? Overheden stellen diverse subsidie  beschikbaar voor particulieren. Hier vindt u de verschillende subsidie mogelijkheden overzichtelijk geordend per onderwerp. Een subsidie aanvragen heeft soms nogal wat voeten in de aarde. Wij helpen u graag met deskundig advies en praktische ondersteuning. Neem voor een succesvolle subsidie-aanvraag gerust contact met ons op.

Huurtoeslag

U kunt huurtoeslag voor 2019 aanvragen tot 1 september 2020. Wilt u toeslag aanvragen voor 2018, 2017, 2016 of 2015? In sommige gevallen kan dit nog.

Verhuist u? Pas nadat u uw nieuwe adres hebt doorgegeven aan uw gemeente en er daadwerkelijk woont, kunt u huurtoeslag aanvragen voor uw nieuwe adres.

Krijgt u huurtoeslag en verandert er iets in uw leven? Uw inkomen wijzigt of de samenstelling van uw huishouden bijvoorbeeld. Dat heeft gevolgen voor uw toeslag. U moet veranderingen in uw situatie binnen 4 weken doorgeven

Zorgtoeslag

U kunt zorgtoeslag voor 2019 aanvragen tot 1 september 2020. Wilt u toeslag aanvragen voor 2018, 2017, 2016 of 2015? In sommige gevallen kan dit nog.voor advies en praktische ondersteuning en een succesvolle subsidie-aanvraag neem gerust contact met ons op.

Krijgt u zorgtoeslag en verandert er iets in uw leven? Als bijvoorbeeld uw inkomen wijzigt of als u gaat samenwonen, dan heeft dat gevolgen voor uw toeslag. U moet veranderingen in uw situatie altijd binnen 4 weken doorgeven.

Kindgebonden budget

Krijgt u kinderbijslag, dan kunt u misschien ook een kindgebonden budget van de Belastingdienst krijgen. Dit is een extra maandelijkse bijdrage van de overheid voor gezinnen met kinderen.

Wanneer moet u zelf kindgebonden budget aanvragen

Vraag in de volgende situaties zelf kindgebonden budget aan:

  • u ontvangt voor het eerst kinderbijslag en ontvangt geen andere toeslag van de Belastingdienst
  • u heeft geen beslissing over het kindgebonden budget van de Belastingdienst ontvangen, maar denkt dat u wel kindgebonden budget kunt krijgen
  • u kreeg eerder kindgebonden budget, maar dit is gestopt. U denkt dat u wel kindgebonden budget kunt krijgen

Jeugd Sport & Cultuur fonds

Te weinig geld voor sportclub of muziekles?

Je kind wil graag sporten, op muziekles, streetdance, schilderen of aan theater doen. Is er thuis te weinig geld? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! We betalen voor kinderen en jongeren de contributie / het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Zo kan je kind meedoen!

Je kunt zelf geen bijdrage aanvragen. Daar is een intermediair voor nodig. Bijvoorbeeld de leerkracht, buurtsportcoach, cultuurcoach, schuldhulpverlener, jeugdhulpverlener, vrijwilliger van de Stichting Leergeld of het sociaal wijkteam. Als de aanvraag ingediend is, kan het kind vaak al binnen drie weken sporten of op les. De contributie of het lesgeld wordt direct betaald aan de club of instelling waar het kind op les gaat. De spelregels over de hoogte van de bijdrage of de leeftijd van het kind kunnen per fonds / gemeente verschillen

 

Adres

Krimpen aan den IJssel:

Molenaar van schelvenlaan 4
2922 BT Krimpen aan den IJssel
E-mail: info@bureauvanrooy.nl
Tel: 0180-522466

Capelle aan den IJssel:

Valeriusrondeel 147
2902 CD Capelle aan den IJssel
E-mail: info@bureauvanrooy.nl
Tel: 06-42867765

 

 

Administratiekantoor:

Boekhouder
Salarisadministratie
Starters begeleiding
Management rapportages
Vve- beheer
Aadngifte inkomstenbelasting
Krimpen aan de Lek
Lekkerkerk
Krimpen aan den IJssel
Capelle aan den IJssel
Rotterdam

© 2018 Bureau van Rooy, Krimpen aan den IJssel / Capelle aan den IJssel